Varmelegeme i vaskemaskine

Udskiftning af varmelegemet

Varmelegemet sidder i bunden af karret på vaskemaskinen, enten foran eller bagpå. Det sidder normalt fast ved hjælp af en gummipakning og en bespænding der får pakningen til at udvide sig. Når varmelegemet er monteret, ses kun metal-flangen, enden af de to (eller fire) varmestave hvortil strømmen er tilsluttet, samt en møtrik i midten. Når møtrikken er løsnet, kan varmelegemet lirkes ud.

Inden det nye varmelegeme monteres, undersøges bunden af karret for evt. løse genstande. Brug en lommelygte og lys ind i hullet. Du vil samtidig kunne undersøge om maskinen er tilkalket eller tilsmudset. Hvis dette er tilfældet, kan du læse under vedligeholdelse hvordan du bedst fjerner belægningen.

Hullet tørres med en klud for at fjerne evt. kalkrester og sæbeslam. Varmelegemet indsættes i hullet. SMØR IKKE GUMMIPAKNINGEN, da det kan medføre, at varmelegemet glider ud under vask.

I bunden af vaskekarret er der en metalbøjle, som varmelegemet skal ned under, så det ikke slår op i tromlen under vask.

Når varmelegemet er helt i bund, spændes møtrikken med den ene hånd, mens flangen holdes på plads med den anden. Ledningerne monteres igen.

Et godt råd! Vask 2-3 gange på mellemhøj eller højtemperatur, og undersøg derefter om varmelegemet stadig sidder som det skal og at pakningen slutter tæt.

Miele vaskemaskiner

På visse modeller fra Miele skal fronten “åbnes”. Tjek forinden om der sider 2 små plastplader på bagsiden (mål ca. 50×30 mm). Gør der det sidder varmelegemerne ofte bag disse og skal skiftes derfra. Har du en model hvor fronten skal åbnes gøres dette på de fleste modeller ved at trække sæbeskuffen ud og løse de 2-3 skruer som sidder her. Dernæst åbnes lågen ind til tromlen og de 3 skruer som sidder her løsnes. Endelig åbnes klappen til trevlesien hvor der sidder et låsesystem som holder fronten på plads. (Der kan være forskellige men det er ofte en arm som kan trykkes ned.) Hvis der sidder en slange for aftapning af pumpehuset, skal denne frigøres inden du åbner fronten. Fronten er hængslet i modsatte side af sæbeskuffen og kan nu åbnes til siden.

Køb nyt varmelegeme: Klik her

Relaterede varer: Spadesko