Rem i vaskemaskine

Udskiftning af vaskemaskinens rem

Udskiftning af drivrem

Der findes to typer remme, Kileremme og fladremme. De fleste maskiner i dag er monteret med fladremme. Fladremme findes i to udgaver, almindelige og elastiske. Ved den almindelige rem fungerer motoren ofte som remstrammer, og kan som oftest reguleres i monteringsbeslaget.

Mål

På remmen er ofte trykt remmens dimensioner, eks. 1200 PJ 6. I dette tilfælde er remmen 1200 mm, der er 6 riller med en såkaldt Profil-J (Rillernes højde og udformning). Er remmen elastisk kunne dimensionerne eksempelvis være 1197 EPJ 5. Her er remmen 1197 NÅR DEN ER MONTERET, men kan være adskillige centimeter kortere før monteringen. (Står der EH, EL eller EP i forbindelse med numrene på remmen er den elastisk).

Montering

Remme monteres med den rillede side mod motorens aksel. Sæt remmen ned om motorakslen og derefter “kl. 9” på remskiven, drej dernæst remskiven med uren så remmen trækkes med rundt. Drej et par gange til remmen sidder som den skal.

Montering af elastiske remme

Disse kan være meget stramme at montere. De bør kunne monteres efter ovenstående princip (se også video) men ellers kan man løsne motoren, sætte remmen om motorakslen, og siden presse motor og rem på plads.

Køb ny rem: Klik her