Rem i tørretumbler

Udskiftning af rem i aftrækstørretumbler
Udskiftning af rem i kondenstørretumbler

Der findes to typer remme, almindelige og elastiske. Førstnævnte benyttes sammen med et remstrammerhjul, mens den elastiske rem monteres uden.

Mål

På remmen er der ofte trykt remmens dimensioner, eks. 1930 PH 7. I dette tilfælde er remmen 1930 mm, der er 7 riller med en såkaldt Profil-H (rillernes højde og udformning). Er remmen elastisk, kunne dimensionerne eksempelvis være 1860 EPH 8. Her er remmen 1860 NÅR DEN ER MONTERET, men kun ca. 1775 mm før monteringen. (står der EH, EL eller EP i forbindelse med numrene på remmen er den elastisk).

Montering af rem med remstrammer (ikke vist):

Remmen monteres direkte på motorens aksel, med den rillede side mod motor remskiven og mod tromlen. For at remmen holdes stramt under drift, sidder der en fjedermonteret remstrammer, som regel bestående af en metal-arm med et nylonhjul. Hjulet skal presse mod remmens flade side.

Montering af elastiske remme (som vist på begge Hvidevareservice-videoerne ovenfor):

Disse kan være meget stramme at montere. Sæt remmen om tromlen. Brug en stor og kraftig skruetrækker til at trække remmen på plads, ved at stikke skruetrækkeren ind under remmen og stemme spidsen mod undersiden af motorakslen. Som vist på videoen for aftrækstørretumblere, er visse remme så stramme, at de kun akkurat når rundt om tromlen, mens andre ikke sidder helt så tæt, som det ses af videoen af kondenstørretumbleren.

Køb ny rem: Klik her