Magnetventil i opvaskemaskine

Udskiftning af magnetventil i opvaskemaskine

Mange ventiler frostsprænger hvis de udsættes for temperaturer under frysepunktet (f.eks. i uopvarmede sommerhuse, staldbygninger og udhuse.)

Andre defekter kan skyldes kalk eller snavs, som forhindrer stemplet inde i ventilen i at bevæge sig. Sørg derfor for, at vandtilgangs-slangen er formonteret med en filtersi ved vandaftapningsstedet.

Magnetventilen sidder der hvor vandtilgangs-slangen skrues på. Dette kan være inde i maskinen. Den sidder som regel monteret med 2 skruer, men kan på nyere maskiner også være monteret med en plastikflange og drejes/klikkes på. Start med at LUKKE FOR VANDET. Dernæst lægger du maskinen ned på siden og fjerner bundpladen. Nu burde du kunne se ventilen. Hvis ikke må du adskille maskinen, til du kommer ind til ventilen. Dernæst fjernes slangen, som sidder indvendigt med spænde- eller klemmebånd.

Bemærk: Enkelte maskiner er monteret med aquastop. Her sidder ventilen ude ved vandaftapningsstedet i en kasse. Denne kan som regel ikke skiftes, hvorfor man skifter aquastoppet eller hele slangen (Se under aquastop).

Køb ny magnetventil: Klik her

Relaterede varer: Spændebånd