Gør-det-selv Hvidevareservice


Velkommen til Hvidevareprofessorens Gør-det-selv reparationer af dine hvidevarer.

Dette afsnit indeholder en række generelle råd og vejledninger til brug ved udskiftningen af reservedele på dine hårde hvidevarer. De fleste er forsynet med en video som viser hvordan delen udskiftes. Afvigelser i forhold til det beskrevne eller viste vil kunne forkomme.
BEMÆRK VENLIGST!! Alle råd og vejledning benyttes på egen risiko.
(Alle videoer er uden lyd).

Efter vores opfattelse er det ikke vanskeligt at udføre reparationer på hvidevarer, det vanskeligste er, at finde årsagen til fejlen, og lokalisere den defekte del (se afsnittet "Fejlsøgning"). Når først det er sket, er det ofte en enkel operation, at skifte den gamle defekte del ud, med en ny som virker.
Der er dog tilfælde, hvor et godt råd eller to kan være en fordel. Det er disse tilfælde dette afsnit af Hvidevareprofessorens Gør-det-selv program omhandler.

Loven siger...
Er det lovligt at udføre sine reparationer selv??
Her i et uddrag om emnet fra sikkerhedsstyrelsens folder "Gør det el-sikkert" fra 1. November 2004 står der:

"- Hvad må du selv udføre?
Reparere elapparater, for eksempel at udskifte ledningen, der fører strøm til apparater, der er tilsluttet med en stikprop (tilledning)."

Det vil med andre ord sige, at det er lovligt, så længe apparatet er forsynet med stikprop, som kan tages ud af væggen. Denne sikkerhed er vigtig at fastslå, da det IKKE er nok at slukke på apparates hovedafbryder inden reparationen påbegyndes. Der kan stadig være strøm på apparatet!!
SÅ DERFOR; AFBRYD ALTID STRØMMEN TIL HVIDEVAREN INDEN DU BEGYNDER AT REPARERE. TRÆK STIKKET UD OG/ELLER FJERN SIKRINGEN I MÅLERTAVLEN!!!
Vi anbefaler iøvrigt, at du selv holder øje med eventuelle lovændringer på dette område.

Generelle Tip.
- Har du et digitalkamera, kan det være en god ide, at tage en række billeder inden reparationen påbegyndes. Husk at få flere vinkler med.
- Skal der skiftes ledninger, bør disse mærkes så du kan huske, hvor de sad.© 2010  - Hvidevareprofessoren.dk